Bergen op Zoom

Bergen op Zoom verwacht dat luierrecycling te klein is voor regio

© Pixabay

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De gemeente Bergen op Zoom verwacht dat er in West-Brabant geen ruimte is voor een aparte ophaaldienst voor luiers. Dat antwoord wethouder Andrew Harijgens op schriftelijke vragen van het CDA.

In de regio Amsterdam worden luiers opgehaald en hergebruikt door Luierrecycling Nederland. Daar doen meer dan 30 gemeenten mee aan de speciale inzameling. Volgens de gemeente Bergen op Zoom is de kans groot dat het in West-Brabant niet rendabel is.

Werksessie

Bergen op Zoom heeft wel contact gelegd met Luierrecycling Nederland en een werksessie georganiseerd. In deze werksessie horen gemeenten onder andere hoe luierrecycling werkt, wat de kosten zijn, hoe het transport geregeld moet worden en hoe de inzameling gaat.

Kleine schaal

Wethouder Harijgers antwoordt het CDA dat hij eerst al die gegevens wil afwachten, voordat de gemeente Bergen op Zoom besluit of ze ook aan luierrecycling gaat doen. En of dat dan in samenwerking zal zijn met Luierrecycling Nederland. Volgens Harijgers zijn er ook al andere bewerkings- en verwerkingstechnieken in ontwikkeling, die op kleine schaal beschikbaar zijn.

Het CDA zou graag het komende kwartaal weten welke stappen de gemeente Bergen op Zoom gaat zetten. Maar de wethouder verwacht niet dat er dan al genoeg duidelijkheid is.