Bergen op Zoom

Bergenaar aangehouden omdat hij nog een gevangenisstraf moet uitzitten

Foto: Shutterstock

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Een 25-jarige man uit Bergen op Zoom is zondag toevallig betrapt op het feit dat hij nog een gevangenisstraf uit moest zitten. De Bergenaar reed namelijk mee in de auto van een 20-jarige vrouw uit Soest. Het tweetal werd staande gehouden in het Zeeuwse Kapelle, omdat de vrouw rond reed zonder rijbewijs.

Politieagenten zagen het voertuig rond zes uur ‘s avonds over de A58 rijden. Het bleek dat de eigenaresse van de auto geen rijbewijs heeft, en dus besloten ze om de bestuurder te controleren. Ze bleek inderdaad geen rijbewijs te hebben. En de bijrijder, de man uit Bergen op Zoom, had nog een gevangenisstraf openstaan.

De man moest mee naar het politiebureau, maar dat zag hij niet zitten. Hij trapte tegen de auto. Ook bedreigde hij de agenten en schold hij ze uit. De bestuurster schreeuwde hard naar de agenten, want ook zij was het er niet mee eens. Na een tijdje zat de man gehandboeid in de politieauto. Maar tijdens de autorit naar het politiebureau bleef de man doorgaan met beledigen en bedreigen. De agenten hebben aangifte gedaan.

Celstraf

De man zit nog vast, en na het afhandelen van de strafbare feiten mag hij zijn openstaande celstraf uitzitten. Het gaat om één dag. De vrouw heeft een proces-verbaal gekregen voor het rijden zonder rijbewijs.