Geen regio geselecteerd

Bergenaar Ulas Iskar slachtoffer ripdeal

De woning in Ossendrecht waar Bergenaar Ulas Iskar om het leven is gebracht

Redactie Redactie

Bergenaar Ulas Iskar (37) is twee jaar geleden in Ossendrecht slachtoffer geworden van een ripdeal. Dat bleek dinsdag tijdens de eerste, voorbereidende rechtszitting in de rechtbank van Breda.

Drie verdachten werden verhoord. Twee mannen uit Bulgarije, zonder vaste verblijfplaats, en een Nijmegenaar van Marokkaanse origine. Echter waren er nog twee verdachte, maar die zijn al overleden. De gewelddadige moord is volgens justitie geen doelbewuste liquidatie. Dus werd er doodslag ter laste gelegd en niet moord. Van de daders is bekend dat ze uit waren op de wiet die verbouwd werd in een woning aan de Burgemeester van Gilshof in Ossendrecht. Wat Iskar daar precies deed is niet bekend. De twee Bulgaren werden in de dezelfde nacht gepakt in Rotterdam, nadat getuigen het kenteken hadden opgeschreven en iemand in Rotterdam hen had gezien in de auto waarin ze zaten.

De auto van de derde verdachte werd ook snel opgepakt, want ook het kenteken van zijn Volkswagen werd opgeschreven. Zijn DNA is gevonden op de koevoet waarmee ze het raam hebben opgebroken. Volgens zijn raadsvrouw Fébe Schoolderman is er echter ‘geen enkele aanwijzing’ dat hijzelf ook op de plaats van het delict was. Mogelijk zou hij zijn auto en de koevoet hebben uitgeleend aan zijn inmiddels overleden neven. Zij werden drie maanden na deze zaak omgelegd tijdens een schietpartij in Nijmegen.

De strafzaak wordt op 6 april voortgezet.