Bergen op Zoom

Bergs carpaccioparadijs groeit uit zijn voegen: ‘Met alleen bezorgen redden we het niet meer’

Zelf is Franka de carpaccio nog niet beu.

Sven de Laet Sven de Laet

Een bijzondere culinaire toevoeging in Bergen op Zoom. Dankzij Carpaccio Delivery kunnen liefhebbers van het klassieke gerecht daar sinds kort terecht voor een hele reeks interessante varianten. Er is nu zoveel vraag uit de regio, dat bewoners van omliggende dorpen met liefde een stukje rijden. Naast  bezorgen, is het daarom nu ook al mogelijk om af te halen. “Het is wat uit de klauwen gelopen.”

Maar hoe kom je er toch bij om een menukaart samen te stellen met in feite maar één soort gerecht? Dat idee ontstond een maandje of drie terug, vertelt eigenaresse Franka Schnabel, die het concept samen met haar verloofde en zwager bedacht. “Met ons restaurant De Hollandsche Tuyn moesten we door corona over op bezorgen. Toen merkten we al snel dat de carpaccio supergoed liep.”

Ze weet ook wel waarom uitgerekend dat gerecht zo’n publieksfavoriet is. “Het is gezond en licht verteerbaar. Daarbij kunnen we met de toppings alle kanten op en blijft het altijd verrassend. Ik vroeg me af of we daar niet iets meer mee konden doen.”

Die met truffel gaat heel lekker. Net als de surf & turf trouwens, met gamba’s erop.

Niet veel later werd de nieuwe zaak geopend in het pand naast het al bestaande restaurant. “Natuurlijk was het spannend of het aan zou slaan. Maar vanaf het eerste moment krijgen we al volop reacties vanuit de omgeving.” De hardlopers zijn inmiddels ook bekend. “Die met truffel gaat heel lekker. Net als de surf & turf trouwens, met gamba’s erop.”

Zelf is Franka ook niet vies van een bordje carpaccio. “Als ik nu in een restaurant zou komen waar het op de kaart staat, zou het zomaar kunnen dat ik het bestel. Dat maakt het net effe wat makkelijker om hier helemaal voor te gaan. En het proeven van nieuwe experimentjes is dan niet verkeerd uiteraard. Toch is het allerbelangrijkst dat er markt voor is.”

Dat zit dus wel snor, nu na een maand de formule al is uitgebreid. Maar of er ook meerdere vestigingen in het verschiet liggen? “Ik sluit niets uit. Maar voorlopig richten we ons eerste even op dit project.”