Bergen op Zoom

Bergs college wil 1,2 miljoen uittrekken voor lekkende parkeergarage Lindebaan

De parkeergarage Achter de Grote Markt. (Google StreetView)

Han Verbeem Han Verbeem

Het Bergse college wil 1,2 miljoen extra uittrekken voor het opknappen van de lekkende parkeergarage Achter de Grote Markt, aan de Lindebaan. Dat blijkt uit de begrotingsstukken voor 2024, die deze week bekend worden gemaakt. Bewoners van de woningen aan de Lindebaan en Kaatsbaan hebben onlangs tegenover de Bergse raad nog geklaagd over schade aan hun huizen door optrekkend vocht.

Tijdens een beeldvormende bijeenkomst van de gemeenteraad van donderdag 5 oktober deden bewoonsters Veraart (Lindebaan) en Bervaes (Kaatsbaan) hun beklag over het optrekkende vocht. “De houten planken sprongen bij ons uit de vloer”, aldus Veraart. Het is niet de eerste keer dat bewoners aankloppen bij de gemeente; een maand geleden sprak een andere woningeigenaar de raadsleden ook toe over de vochtproblemen.

Groter geheel

In een reactie meldt de gemeente dat de extra bijdrage van 1,2 miljoen gezien moet worden als “een investering in een groter geheel.” De parkeergarage ondergaat al langer een renovatie die in fasen wordt uitgevoerd. Inmiddels zou de laatste fase aan de beurt zijn, na vertragingen door de Coronapandemie. De extra kosten worden deels betaald uit een verhoging van de parkeertarieven in Bergen op Zoom, aldus het college. Ook de Vereniging van Eigenaren (VvE) van het Lindebaan-complex draagt bij in de kosten. De gemeenteraad van Bergen op Zoom beslist 9 november over de extra investering, tijdens de behandeling en vaststelling van de begroting 2024.