Bergen op Zoom

Bergs Cultuur Festival afgelast vanwege anderhalve meter-maatregel

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Het Bergs Cultuur Festival gaat dit jaar niet door. Het evenement stond gepland voor zaterdag 2 oktober, in Theater Den Enghel in Bergen op Zoom. De organisatie heeft last van de coronamaatregelen, vooral de anderhalve meter afstand. Hierdoor ziet ze geen mogelijkheid het Bergs Cultuur Festival op een goede manier te houden. De organisatie wil dat bezoekers gewoon spontaan binnen kunnen wandelen. Daarom schuift ze het festival door naar volgend jaar.

De organisatie van het Bergs Cultuur Festival is al vol goede moed begonnen met de voorbereidingen. Theater Den Enghel is geboekt voor zaterdag 2 oktober en de eerste afspraken zijn gemaakt. Maar er is nog steeds onduidelijkheid over de coronamaatregelen en of er versoepelingen komen. En het Bergs Cultuur Festival vindt die onduidelijkheid te groot om het evenement door te zetten. De organisatie verschuift het liever naar volgend jaar.

Nog te veel onduidelijkheden over coronamaatregelen

“Zolang de anderhalve meter maatregel nog blijft bestaan, en mensen niet op hun gemak op hun eigen gewenste tijdstip onaangekondigd binnen kunnen wandelen, zijn dit soort evenementen een non-go,” zo laat de organisatie met spijt in het hart weten. Het Bergs Cultuur Festival begrijpt dat het een teleurstelling is voor iedereen die mee wilde doen, maar blaast de boel toch af. “Er zijn helaas nog te veel onduidelijkheden.”

Maar de organisatie wil er nog het beste van maken. Want Den Enghel in Bergen op Zoom is toch al gereserveerd. En dan is het zonde om het gebouw niet te gebruiken. “Bovendien willen twee schrijvers, Henk Witjes en Eric Wobma, hun nieuwste pennenvruchten presenteren. Daarom zullen we op deze zaterdagmiddag een literair evenement vorm geven zoals we dat ook al afgelopen 23 juli hebben gedaan,” laat de organisatie enthousiast weten. “Op deze manier kunnen we de bezoekersstroom beter reguleren en is het aantal deelnemers ook beperkt, zodat we nog aan alle corona maatregelen voldoen. Op deze manier kun je toch met een gerust hart een bezoekje aan ons evenement afleggen.”