Bergen op Zoom

Bergse Heide weer in beeld als openbaar zwemwater

Han Verbeem Han Verbeem

Het Bergse college wil van de grote zwemplas bij de Bergse Heide weer een openbaar zwemwater maken. Dat heeft wethouder Hans Peter Verroen woensdag bekendgemaakt. De provincie heeft het water aangewezen als mogelijk zwemgebied. Eerst moet wel bekeken worden of het gebied schoon en veilig genoeg is, aldus Verroen. Daarom laat het college de komende twee jaar onderzoek hiernaar uitvoeren.

Wethouder Hans Verroen over de plannen voor de Bergse Heide.

In het verleden was de Bergse Heide een populair zwemgebied, maar dertig jaar geleden is de zwemplas in onbruik geraakt. Op dit moment is alleen ‘pootje baden’ toegestaan. Volgens Verroen biedt het water recreatieve kansen. “Samen met de horecaondernemer willen we kijken hoe we dit kunnen oppakken”, zegt de wethouder. Verroen benadrukt dat het niet de bedoeling is om meer horeca in het gebied toe te staan.

Kragge

De Bergse Heide ligt vlakbij de voormalig gemeentelijk stortplaats De Kragge, het onderzoek richt zich ook op mogelijke vervuiling van het water. Het water van de Zanderijen, een voormalig zandafgraving, is in de jaren negentig afgesloten vanwege bodemvervuiling.