Bergen op Zoom

Een luxe taxi voor je paard, kermisexploitant begint nieuwe service

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Stel je hebt een paard dat je van a naar b wil vervoeren, maar je hebt geen paardenwagen. Dan bel je simpelweg de paardentaxi!

Paardentaxi Boz is de kersverse onderneming van Bianca Dawidowiczx en Marcel Sipkema. Normaliter reist het Bergse stel door het land met verschillende kermiskramen. Maar wegens het ontbreken van kermissen, zijn hun inkomsten ook nihil. Ze besloten te investeren in een Mercedes Sprinter paardenwagen. Ze verhuren die -met of zonder chauffeur- aan paardenhouders.

Strandrit

Iedere rit is vervoer op maat, zegt het kermisstel. “Stel je moet met spoed naar de dierenarts met je paard, dan zijn we daar 24 uur per dag voor bereikbaar. Je kunt de wagen ook huren per dagdeel. Bijvoorbeeld voor een wedstrijd of een strandrit.”

Hengstenproof

De goudkleurige paardentaxi is voor mens en dier van alle gemakken voorzien. “De bus is voorzien van cruise control, een achteruitrijcamera en zelfs drie verwarmde stoelen. Heel erg belangrijk in de winter”, zegt Bianca in de cabine van de wagen. Achterin kunnen twee paarden staan. De vloer is van rubber, zodat de paarden goed grip hebben tijdens het instappen en het rijden. Binnenin zit er tralies, wat de bus hufterproof maakt. Of zoals ze dat in de paardenwereld zeggen: hengstenproof.

Drinkwater

Achterin de paardenwagen is er ruimte voor twee zadels en hoofdstellen. Onder een bankje zit een watertank met een inhoud van 70 liter. Met dit water kunnen ze de wagen schoonspuiten en de paarden drinken geven.

Gat in de markt

Het stel ziet de toekomst met voorzichtig vertrouwen tegemoet. “We hebben een gat in de markt en we hebben echt veel zin om voor mensen te rijden of de wagen te verhuren!”