Bergen op Zoom

Bergse BSD roept op: Geef horeca ook in de herfst de ruimte

Foto: Pixabay - analogicus

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Louis van der Kallen, voorman van de Bergse Sociaal Democraten, heeft het college aangeschreven over een plan om de horeca ook na het terrasseizoen te steunen. Kansen bieden in coronatijden moet dan eveneens doorgang vinden, is zijn gedachte.

Niet alleen de GGD maakt zich zorgen over hoe het virus nieuwe besmettingen veroorzaakt, schrijft Van der Kallen. Zijn partij is net zo verontrust, zeker nu steeds duidelijker wordt dat mensen juist binnen de grootste risico’s lopen. Als het terrasweer straks over is, krijgt de horeca het moeilijk, is de vrees. Dat is zowel voor de ondernemers slecht, als voor medewerkers en de gemeenschap. Daarom komt zijn partij met een voorstel.

De BSD’er roept de gemeente op om nu al samen met de horeca te gaan kijken naar demontabele en overdekte, verwarmde buitenterrassen, op grotere schaal dan ze er normaliter her en der staan. Zo kunnen gasten toch lekker vertoeven en blijven de bedrijven omzet maken. Het is vanwege de natuurlijke ventilatie bovendien veiliger én Bergen op Zoom zou meteen iets onderscheidends te bieden hebben. Meerdere vliegen in één klap dus.

Nog een idee

In zijn brief doet Van der Kallen nog een suggestie. Hij denkt dat er onder de burgers mogelijk hele goede ideeën leven die kunnen helpen bij het beperken van de gevolgen van het virus. Wat hem betreft wordt er een mogelijkheid gecreëerd om die in te sturen, zodat iedereen een ‘gedachtesteentje’ kan bijdragen.