Bergen op Zoom

Bergse podcast Mottes Ore gaat op zoek naar de leut

Foto: ©Samantha Vincenten

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De Bergse Vastenavend krijgt een eigen podcast: Mottes Ore. De podcast gaat op zoek naar de leut. Carnaval is aan het veranderen. De makers van Mottes Ore onderzoeken of Vastenavend nog wel magie heeft.

Koen Vos en Joris Withagen noemen het zelf ‘d’n eerste Vastenavend Potkast’. Een podcast is een soort radioprogramma dat je kunt luisteren wanneer je maar wilt. Die van hen heet Mottes Ore en het wordt een zoektocht naar de leut. Vos en Withagen vinden Vastenavend een magisch feest en zijn bang die magie kwijt te raken. In Mottes Ore onderzoeken ze of ze daar eigenlijk wel bang voor hoeven te zijn.

Nieuwe leut

Het duo heeft gemerkt dat carnaval aan het veranderen is. Zo moet Vos een dag op pad met de dweilband, maar dan zonder instrument. En Withagen geniet als echte krab nog steeds elke Vastenavend, maar mist het gevoel van vroeger. Daarom gaan ze op zoek naar een nieuwe manier om de leut te vieren.

Gasten bespreken stellingen

De mannen van Mottes Ore gaan niet alleen op zoektocht. Ze nodigen gasten uit om in het programma te vertellen hoe zij Vastenavend beleven. Muzikant Flup Remijn van dweilband Leutig Spul komt langs, net als Peter Jansen van DJ Duo VIe en Niel. Ook Marloes Krijnen van Café Jan Krijnen brengt een bezoek aan Mottes Ore. De gasten bespreken stellingen over Vastenavend en de nieuwe leutigheid.

Op Spotify en Soundcloud

De eerste aflevering van Mottes Ore staat al online. Er komen nog een stuk of 3-4 afleveringen achteraan. Die worden elke woensdagochtend online gezet. Daar blijven ze voor altijd te beluisteren. Je vindt de podcast Mottes Ore op Spotify en Soundcloud.