Bergen op Zoom

Bergse supermarkten opnieuw aangesproken op veiligheid rondom corona

Stockfoto: Pixabay / Engin Akyurt

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Inmiddels voor de vierde keer heeft de gemeente Bergen op Zoom een peiling gehouden over hoe inwoners deze coronatijden beleven. Eén van de zorgpunten blijft de mate waarin supermarkten de regels hanteren en bewaken.

Door: Hans-Jorg van Broekhoven

Er zijn een aantal korte vragen gesteld in het online onderzoek. De uitkomsten ervan neemt de gemeentelijke crisisteam mee in het uitstippelen van lokale bepalingen en beleid. Aan de laatste zogeheten ‘flitspeiling’ deden 707 leden van het burgerpanel mee en via Facebook nog eens 44 inwoners.

Er kwam onder meer uit dat veel mensen zich nog altijd zorgen maken over de naleving van coronamaatregelen in supermarkten. Er werden zelfs wat adressen bij genoemd. Daarom wil de gemeente opnieuw in gesprek met die ondernemers, waarna boa’s er een extra oogje in het zeil zullen houden.

Meer last en zorgen

Uit het onderzoek is daarnaast gebleken dat er een groeiend aantal mensen last ondervindt van de maatregelen en zorgen heeft. Er is vaker sprake van gebrek aan rust en mensen ervaren meer machteloosheid en verdriet. Men lijkt zich over het algemeen goed aan de thuismaatregelen te houden en ook het aantal inwoners met echte weerstand tegen alle coronaregels valt mee volgens de meting. Wel wordt het als grote ergernis ervaren als anderen zich niet houden aan de maatregelen.