Zundert

Beschonken automobilist negeert politie en rijdt bijna een terras op

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Een 67-jarige man uit Zundert was bíjna met zijn auto een vol terras opgereden. De man reed onder invloed van alcohol door het dorp, toen hij het stopteken van de politie negeerde en rakelings langs een bloembak en vol terras reed. Ook vond hij het nodig om agenten te beledigen.

Agenten zagen de man in de nacht van zaterdag op zondag, rond tien voor een, door Rijsbergen rijden. Hij reed met zijn Volkswagen over de middendrempel van een rotonde. Het voertuig reed erg langzaam, en had schade op de achterbumper. De agenten gaven het stopteken, maar daar gaf de man geen gehoor aan.

Al slingerend vervolgde de man zijn weg naar Zundert. Daar raakte hij op een haar na een bloembak, om vervolgens rakelings langs een vol terras te rijden. Aan het einde van de Molenstraat lukte het de agenten om hun auto voor die van de man te krijgen, waarna hij abrupt remde en tot stilstand kwam.

Vervelend

De bestuurder bleek onder invloed van alcohol. Hij blies 685 ugl, het maximaal toegestane ugl is 220. Eenmaal op het bureau aangekomen gedroeg de man zich erg vervelend. Ook noemde hij agenten kankerlijers. Ze probeerden hem nog een tweede keer te laten blazen, maar dat lukte niet. Zijn rijbewijs is ingenomen.