Roosendaal

Bestemmingsplan wijzigen, scholen slopen en flexwoningen bouwen voor spoedzoekers

Alwel maakt van voormalige scholen flexwoningen voor spoedzoekers | Foto: Google Maps

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De gemeente Roosendaal wil een bestemmingsplan wijzigen om woningcorporatie Alwel ruimte te geven flexwoningen te bouwen. Dat zijn woningen voor spoedzoekers, mensen die door omstandigheden snel een andere woonplek nodig hebben. Het gaat om het bestemmingsplan voor Flaviadonk 1 en 2, de plek waar oude schoolgebouwen staan. Alwel wil daar acht lage woongebouwen neerzetten met in totaal 40 woningen.

De oude scholen op de Flaviadonk in Roosendaal staan al een tijd leeg en zijn ook niet meer nodig. Die plekken zijn volgens de gemeente Roosendaal beter te gebruiken. “Woningcorporatie Alwel en de gemeente Roosendaal hebben behoefte aan woningen voor spoedzoekers. Dit zijn flexwoningen voor bewoners die door omstandigheden snel een woonlocatie nodig hebben. Aan dit type woningen is nu binnen de gemeente een tekort,” aldus de gemeente.

Woningcoporatie Alwel wil daar acht lage gebouwen neerzetten. En in die gebouwen komen dan 40 woningen voor spoedzoekers. Maar daarvoor moet eerst het bestemmingsplan worden aangepast. Er waren twee bezwaren ingediend tegen verandering van het bestemmingsplan, maar die zijn afgewezen. Nu moet alleen de gemeenteraad de wijziging nog goedkeuren.