Halsteren

Bewapende man zet tanden in arm agent, langs A4 bij Halsteren

Niek de Bruijn Niek de Bruijn

Een met een mes bewapende man heeft dinsdagavond een politieagent in zijn arm gebeten. Agenten zagen een Tsjechische auto zonder verlichting half in de berm en half op de vluchtstrook staan, op de A4 vlakbij Halsteren. Tijdens een controle van de gevaarlijke verkeerssituatie, ontstond vervolgens een worsteling met de bestuurder.

In eerste instantie reageerde de man, die op de achterbank lag, niet op geroep en geklop van de agenten. Ze maakten hem daarom wakker door de auto te openen. Hij begon daarop te roepen in een voor hen onbekende taal, waarna de agenten zagen dat de man een mes bij zich had. Toen een van de agenten deze afpakte, ontstond een worsteling. De man zette als tegenaanval zijn tanden in de arm van de agent, die er een flinke bijtwond aan overhield. Hij is behandeld door een dokter.

De man, wiens identiteit onbekend is, is uiteindelijk in de boeien geslagen en naar een politiecel gebracht. Daar zit hij vast voor verhoor. Na afname van een drugstest bleek dat hij niet onder invloed was.