Geen regio geselecteerd

Bezoekerscentrum erevelden gaat in omgeving op

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Er ligt een nieuw plan voor een bezoekerscentrum bij de Canadese en Britse erevelden in Bergen op Zoom.
Op de plek waar het bezoekerscentrum met spiegelgevel moet komen, staat nu nog het interactieve kunstproject Dilemma Doolhof.

Verschillende architecten uit de regio maakten op verzoek van Stichting Bezoekerscentrum Militaire Erevelden een ontwerp voor het te realiseren bouwwerk. De stichting koos voor een sfeervol doch ingetogen ontwerp van Grassodenridder Architecten, het architectenburo van Stefan Grasso en Ferry den Ridder.

“Het is een bijzondere opgave die heel erg gaat over de waarde van vrijheid. We vinden het heel leuk om hieraan te kunnen bijdragen”, zegt Stefan Grasso. “Het gebouw aan het einde van de beukenkathedraal is er, en tegelijk ook niet. Dat is een belangrijk uitgangspunt aan het ontwerp”, zegt Ferry den Ridder over het ontwerp met een spiegelgevel.

Als het aan de stichting ligt, staat het nieuwe gebouw er eind 2021. Maar voor die tijd moeten de financiën nog rond komen. Ongeveer de helft van de begrote anderhalf miljoen euro is op dit moment beschikbaar.