Roosendaal

Bijna 3000 snelheidsduivels bekeurd in drie weken tijd door flexflitspaal

De flexflitspaal aan de Burgemeester Schneiderlaan (foto: gemeente Roosendaal)

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

In slechts drie weken tijd tijd heeft de flexflitspaal aan de Burgemeester Schneiderlaan in Roosendaal 2827 snelheidsduivels geflitst. De flexibele flitspaal staat daar sinds 10 april, vlakbij de kruising met de Bovendonk. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van het CJIB.

De flexflitser is langs de Burgemeester Schneiderlaan geplaatst omdat deze weg in de top 20 verkeersonveilige wegen binnen Roosendaal staat. En in slechts drie weken tijd zijn dus bijna 3000 mensen daar betrapt op te hard rijden, blijkt uit de cijfers van het CJIB. Het is de bedoeling dat de flitspaal tot 4 december op deze plek blijft staan.

Vaste flitspalen

Ook de vaste flitspalen in Roosendaal hebben het afgelopen kwartaal hardrijders vastgelegd, is te zien in de meest recente cijfers van het CJIB. De paal aan de Van Beethovenlaan op de kruising met de Strausslaan, in de richting van de A58, heeft 1743 hardrijders betrapt. Er reden de afgelopen vier maanden 422 weggebruikers door rood.

De flitspaal aan de Burgemeester Freijterslaan op de kruising met de Jan Vermeerlaan, in de richting van het centrum, bekeurde 687 hardrijders en 435 roodrijders. En de flitspaal op diezelfde locatie, maar dan in de richting van de A17, flitste 399 bestuurders die te hard reden en 227 bestuurders die door rood zijn gereden. In totaal zijn er dus 3913 mensen bekeurd door de vaste flitspalen.

Lees ook: Let op: flexflitspaal geplaatst in Roosendaal