Bergen op Zoom

Bijna 400 handtekeningen voor behoud supermarkt in Gagel

Foto: ©Google Maps

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De PvdA in Bergen op Zoom heeft bijna 400 handtekeningen opgehaald om een supermarkt te houden in de wijk Gageldonk-Oost. Maandagochtend stond de teller op 379 handtekeningen. Supermarkt Aldi wil vertrekken uit winkelcentrum De Gagel. De ondertekenaars van de petitie willen dat er een andere supermarkt voor in de plaats terugkomt.

Bijna 400 mensen hebben een petitie ondertekend om een supermarkt te houden in de Bergse wijk Gageldonk-Oost. De petitie is een maand geleden opgezet door de PvdA in Bergen op Zoom. De handtekeningen zijn zondag naar het college van burgemeester en wethouders gestuurd. De ondertekenaars roepen het college op om er voor te zorgen dat er een supermarkt terugkomt in de wijk. De Aldi zit er nu nog, maar die wil verhuizen.

Levendigheid houden en verloedering tegen gaan

De PvdA steunt de wijkbewoners. “Niet alleen zijn er veel mensen die echt afhankelijk zijn van deze supermarkt (ouderen, mensen zonder auto, mensen die minder goed ter been zijn, buurtbewoners die graag snel kleine boodschapjes doen), maar ook zorgt deze voorziening voor een stukje levendigheid in de wijk,” schrijft de partij aan burgemeester en wethouders. “We spreken hier namelijk over een wijk die extra aandacht verdiend. In een dergelijke wijk zijn voorzieningen, faciliteiten en sociale cohesie van extra belang om de levendigheid in de wijk te behouden en om de kans op verloedering tegen te gaan.”

Nog geen duidelijkheid over Aldi

De Aldi heeft toestemming gevraagd te verhuizen van winkelcentrum De Gagel naar winkelcentrum De Zeeland. Burgemeester en wethouders hebben daar nog geen besluit over genomen. De ondertekenaars van de petitie en de PvdA hopen dat de Aldi in Gageldonk kan blijven. Maar als de Aldi toch naar De Zeeland verhuist, dan willen ze dat de gemeente Bergen op Zoom actief moeite gaat doen een andere supermarktketen naar De Gagel te krijgen.

Petitie niet persoonlijk overhandigd

Normaalgesproken zou de PvdA de handtekeningen persoonlijk overhandigd hebben aan één van de wethouders. Maar vanwege de coronamaatregelen kan dat nu niet. Daarom zijn ze deze keer per mail verstuurd met een link naar de handtekeningenlijst. Op maandagochtend stond de teller van de petitie op 379 handtekeningen. Maar dat kan nog oplopen, want de petitie gaat voorlopig door. Als je ook mee wilt doen, kun je je handtekening hier  op de petitie zetten.

Lees ook: PvdA en Lijst Linssen willen supermarkt in De Gagel behouden