Wouw

Bijna een hele week feest in Wouw rondom Koningsdag

Foto: © Shutterstock

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Wouw maakt zich klaar voor bijna een hele week feest. Tijdens de week van Koningsdag is de Markt namelijk weer omgetoverd tot een feestlocatie. Van woensdag 26 april tot zondag 30 april zijn er veel verschillende activiteiten voor zowel jong als oud, georganiseerd door Rockin’ Wouw, Oranjecomité Wouw, TruckRun Roosendaal en De Commerce Kruisland.

Op woensdagavond barst het feest los met Koningsnacht Live. De band Afslag 20 treedt die avond op, en speelt allerlei verschillende genres. Van The Golden Earring, tot Doe Maar en van André Hazes tot Guus Meeuwis. De Wouwse DJ  Chris Seduca draait het voor- en naprogramma aan elkaar. Kaarten zijn nog te koop.

Koningsdag

Koningsdag is een bomvolle dag. Om 10 uur ‘s ochtends start de traditionele aubade. Een uur later is de kinderfietstocht, waarbij kinderen hun fietsen zo mooi  mogelijk versieren. Na een rondje door het dorp vindt gelijk de prijsuitreiking voor de mooiste fiets plaats. Vanaf 12 uur begint de vrijmarkt, en staan er verschillende attracties opgesteld op de Markt. In de feesttent is live muziek van Corné van Meer. De dj’s van BajoSound verzorgen de rest van de dag de muziek.

Zonnebloembingo en Queen

The day after, vrijdag 28 april, begint de dag met een bingo, georganiseerd door De Zonnebloem van de afdeling Heerle/Moerstraten. Ieder jaar organiseert De Zonnebloem een bingo, om geld in te zamelen waarmee zij hun activiteiten kunnen organiseren. Normaal organiseerden Heerle/Moerstraten de bingo samen met de afdeling Wouw, maar dat is dit jaar niet meer. Dit jaar slaat Heerle/Moerstraten voor het eerst de handen ineen met de Handbalvereniging Heerle. Leuk, want dan is er een andere invalshoek, verklaart de organisatie.

De bingo in 2022.

Bezoekers kunnen vrij inlopen, en er zijn veel verschillende prijzen te winnen. Voorbeelden van prijzen zijn smulpakketten, een telefoon en een overnachting met ontbijt en diner bij Hotel de Draak in Bergen op Zoom. Iedereen krijgt bij aankomst een goodiebag, ook de kinderen. Het bestuur van De Zonnebloem doet tevens een dringende oproep voor nieuwe vrijwilligers én bestuursleden.

‘s Avonds gaat het feest verder tijdens Back to the 80’s en 90’s. De liveband Queen Forever treedt twee uur lang op. De bandleden spelen niet alleen de liedjes van Queen na, ze kleden zich ook als hen. “Het publiek krijgt dus de volledige audiovisuele ervaring en nostalgie”, schrijft de organisatie. Ook Rockin’ Wouw huisdj Marc neemt de bezoekers mee terug naar de jaren 80 en 90. Kaarten voor dit feest zijn nog te koop.

TruckRun

Zaterdagmiddag staat in het teken van de TruckRun. De bijna 150 passagiers verzamelen zich in het centrum van Wouw. Vanuit daar worden ze met pendelbussen naar de grote stoet met trucks bij industrieterrein De Donken gebracht. De route doorkruist onder andere Wouw, Kruisland, Oud Gastel, Bergen op Zoom, Nispen en Roosendaal.

Lees ook: Problemen maken organiseren TruckRun moeilijk, maar die van Roosendaal gaat door

In de avond is het weer feest in de feesttent. De RadioNL Op Volle Kracht Artiestenshow strijkt dan neer in Wouw. Er zijn dan live optredens van verschillende Nederlandse artiesten. RadioNL dj Hessel Wijkstra presenteert de avond.

Braderie

De laatste dag van de feestweek zijn de braderiefeesten. In het centrum van het dorp staan dan veel verschillende kraampjes. In en rond de feesttent treden verschillende artiesten op. De muziek wordt verzorgd door BajoSound. Inschrijven voor de braderie is nog mogelijk.