Roosendaal

Bijna tijd voor tweede editie Hartverwarmend Festival: ‘Geleerd van vorig jaar’

Hartverwarmend Festival 2022 (foto: Hartverwarmend Festival Roosendaal)

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Een wintermarkt, lichtjestocht en een Hartstikke Foute Kersttruienparty. Nog even en dan is het tijd voor de tweede editie van Hartverwarmend Festival. Zaterdag 9 december en zondag 10 december is de binnenstad van Roosendaal weer omgetoverd tot een heus winterfestival.

De organisatie is al maanden bezig met het voorbereiden van het festival. “Er zijn dingen veranderd, maar de mooiste momenten zijn meegenomen naar deze editie”, vertelt horecaonderneemster Maaike Matthijssen. “En we hebben geleerd van de eerste editie. Die ervaringen gebruiken we om het deze keer beter of anders te doen.”

Het belangrijkste thema van het festival vindt de organisatie naastenliefde. “Dat is wat we met het festival willen bereiken. Daar zijn we vorig jaar mee begonnen, en dat kunnen we nu uitbreiden. Het festival is nu meer één geheel, het sluit beter op elkaar aan.”

Wensenlinten

Niet alleen de organisatie heeft zich bezig gehouden met de voorbereidingen. Ook kinderen van basisscholen uit de gemeente hebben een bijdrage voor het festival. Ze hebben namelijk wensenlinten gemaakt. “Vorig jaar hebben de kinderen wensen op een briefje geschreven en deze stopten wij zelf in kerstballen, om ze vervolgens in een kerstboom te hangen. Dit jaar hebben ze linten versierd en daar hun wens opgeschreven. Deze linten worden straks allemaal aan elkaar vastgeknoopt en opgehangen in de binnenstad van Roosendaal.”

Een wensenlint (foto: Hartverwarmend Festival Roosendaal)

Voor deze kinderen is het dan de uitdaging om hun wens terug te vinden tijdens hun bezoekje aan Hartverwarmend Festival. Ook zijn er prinsessen te bewonderen in de Biggelaar. “En ze kunnen op zoek gaan naar alle verlichte letters die in etalages verstopt zijn. Als alle letters in de juiste volgorde opgeschreven zijn kunnen de kinderen een klassenprijs winnen”, legt Matthijssen uit. Deze prijs wordt op zaterdagavond verloot.

Nog even terug naar de wensenslinger. “Serviceclubs en bedrijven hebben de mogelijkheid gehad om wensen te adopteren tijdens een netwerkavond. De wensen zijn daar geveild. Het gaat om meer dan driehonderd wensen in totaal. En er worden nog steeds wensen geadopteerd.” Tijdens de magische afsluiting, die zaterdagavond plaatsvindt, wordt er een unieke wens vervuld.

Programma

Beide dagen is er een wintermarkt en een horecaroute. Zondag wordt het festival afgesloten met de Hartstikke Foute Kersttruienparty. Het volledige programma is hier terug te vinden.