Ossendrecht

Bike For Europe Tour bezoekt Wielercollege in Ossendrecht

De fietsers van Bike for Europe gaan samen op de foto met burgemeester Adriaansen en Piet Antonissen van het ZWH Wielercollege

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Tijdens hun Bike For Europe Tour van 1750 kilometer dwars door Europa kwam het International Sports en Culture Association (ISCA) dinsdagochtend langs het ZWH Wielercollege in Ossendrecht. Burgemeester Steven Adriaansen en Piet Antonissen, directeur van de school, heette de zes fietsers van harte welkom.

De fietsers uit Armenië, Turkije, Oostenrijk, Zuid-Afrika en Polen zijn gestart in Norg in Drenthe en fietsen via Ossendrecht, Brussel en Frankfurt richting Wenen. In het Griekse Thessaloniki is ook een team gestart en die fietsen via Sofia naar de Oostenrijkse hoofdstad. Onderweg stoppen ze op plekken die de wielersport een warm hart toedragen om zo het bewegen en in het bijzonder de wielersport te promoten. Ook maakt deze tocht deel uit van de Europese Week van de Sport 2018. De fietstocht is gestart op 1 september en eindigt op de 22e van september in Wenen.

Fietspaden

Miroda Otto uit Zuid Afrika is een van de deelnemers die ook het Ossendrechtse college aandeed. “Ik had graag zelf hier op school gezeten, als ik kijk naar het plezier wat de kinderen hebben”, geeft ze aan. Ze denkt ook dat de regering nog wat kan leren als het gaat om verkeersveiligheid en het belang van fietsen en genoeg bewegen. “In Zuid-Afrika ga ik elke ochtend zo vroeg mogelijk van huis om het verkeer voor te zijn, want wij hebben niet zoveel fietspaden als in Nederland, het is niet zo veilig om langs de klant van de weg te fietsen”, sluit ze af.