Ossendrecht

Boerderijwinkel als alternatief voor supermarkt

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Het strenge deurbeleid en de broodnodige maatregelen maken boodschappen doen er niet gezelliger op in de supermarkt. Boerderijwinkels roepen daarom op om voor een deel van de boodschappen streekproducten te kopen.

Boerderijwinkel Den Hof in Halsteren zag de klandizie licht zakken sinds de uitbraak van het coronavirus. “Mensen zijn huiverig. Met name de oudere klanten blijven weg, maar we krijgen er wel nieuwe klanten bij die het bezwaarlijk vinden om naar de supermarkt te gaan”, zegt Mieke Oerlemans.

Grens dicht

Plattelandswinkel Het Geleg in Ossendrecht kreeg harde klappen toen de grens tussen België en Nederland dicht ging. “Een knots van een container zorgt ervoor dat we niet bereikbaar zijn voor onze Belgische klanten. Het feit is dat 70 á 80 procent van de klanten uit België komt”, zegt Irmgard Michielsen. Met behulp van haar kinderen is ze bezig met een bezorgservice naar België op te zetten.

Wc-papier

Beide ondernemers benadrukken dat consumenten de lokale ondernemers kunnen steunen door bij hen streekproducten te kopen. Kleine kanttekening: voor sommige producten zoals wc-papier zul je nog gewoon naar de supermarkt moeten.