Roosendaal

Boulevard in Roosendaal krijgt zebrapad bij Aldi en Action

Foto: ©Google Maps

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De gemeente Roosendaal laat een zebrapad aanleggen bij de winkels aan de Boulevard in Roosendaal. Op de plek waar de Aldi en Action zitten, stroomt het verkeer slecht door en is het vaak onveilig om over te steken. De gemeente bekijkt of de plek verder nog verbeterd kan worden, maar legt alvast wel een zebrapad aan.

De Christenunie maakt zich al langer zorgen over de verkeersveiligheid op de Boulevard in Roosendaal. De partij vroeg of de gemeente de weg veiliger kon maken en de doorstroming van het verkeer kon verbeteren. De gemeente Roosendaal noemt de verkeerssituatie op de Boulevard gecompliceerd. De winkels Aldi en Action trekken veel verkeer aan en hebben ook aan- en afvoer met vrachtwagens.

Gemeente zoekt nog oplossing

Wethouder Cees Lok antwoordt op de vragen van de Christenunie, dat de Boulevard op die plek druk zal blijven, zolang de winkels daar zitten. “Met verkeersborden is geregeld om verkeer vanaf het terrein te gebieden rechtsaf te slaan. Dat gebeurt echter heel vaak niet en geeft langere wachtrijen op het parkeerterrein,” legt hij uit. De gemeente Roosendaal heeft voorlopig nog geen oplossing voor het probleem. “Het feit dat hier ook vrachtwagens in en uit moeten, maakt de kwestie gecompliceerder. Op dit moment onderzoeken we nog of en hoe dit fysiek verbeterd kan worden.”

Zebrapad maakt het voor voetgangers al veiliger

De gemeente vindt wel dat er snel iets moet verbeteren aan de verkeersproblemen op de Boulevard. Daarom laat ze een zebrapad aanleggen. “Op dit moment ligt er een oversteek voor voetgangers met een smalle middengeleider echter de voetganger heeft hierbij geen voorrang. Met een zebrapad is dat wel zo en daarmee wordt de situatie voor de overstekende voetganger verbeterd.” De gemeente hoopt dat het er ook voor zorgt dat het verkeer daar beter doorstroomt.

Roosendaal laat het zebrapad op de Boulevard nog voor de zomer aanleggen. Of er nog meer aan de weg veranderd wordt, is nu nog niet duidelijk. Wethouder Lok belooft de Christenunie dat te laten weten, zodra er meer informatie is over de mogelijkheden.