Geen regio geselecteerd

Bouw Eventum in Bergen op Zoom wordt maandag weer hervat

Het bouwterrein van Eventum ligt er nu verlaten bij. Maandag wordt de bouw weer gestart. © ZuidWest Update

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De bouw van Eventum, het nieuwe onderkomen voor ZuidWest TV/FM, ROC West-Brabant en Facilitair Bedrijf, wordt maandag weer hervat. Dat heeft de gemeente Bergen op Zoom bekend gemaakt.

De bouw van het complex aan de Dr. Ir. van Veenweg ligt al stil sinds februari van dit jaar. De gemeente had de aannemer van de klus gehaald vanwege slecht geleverde kwaliteit. De partijen hebben enkele maanden met elkaar onderhandeld over een ontbinding van de overeenkomst. Maar begin mei kwam het bericht dat de aannemer uitstel van betaling had aangevraagd, wat direct is omgezet in een faillissement.

Curator                  

Nu bijna twee maanden verder draagt de curator vandaag de sleutel van het bouwterrein over aan de gemeente Bergen op Zoom. De Kok Bouwgroep is door de gemeente gecontracteerd om de afgekeurde betonvloer van het complex te repareren. Daar wordt maandag mee gestart. Ook de aanbestedingen gaan weer lopen.

Oponthoud

Eventum had 1 april klaar moeten zijn. Maar door allerlei tegenslagen liep de bouw flinke vertraging op en het faillissement van de aannemer heeft voor alleen maar meer oponthoud gezorgd. Wanneer de nieuwbouw nu wordt opgeleverd en wat de extra kosten zullen zijn voor het te realiseren complex is nog niet bekend.