West-Brabant

Bouw van nieuw Bravis-ziekenhuis start later, maar is wel eerder helemaal af

Sven de Laet Sven de Laet

Het nieuwe Bravis Ziekenhuis in Roosendaal opent niet in 2025, maar in 2028. Daar staat tegenover dat dan wel meteen het volledige gebouw opent en niet slechts het eerste deel, zoals eerder gepland. Daarmee zou het project twee jaar eerder afgerond zijn, dan eerst werd gedacht.

In het oorspronkelijke plan, ging het Bravis uit van twee bouwfases. De eerste fase zou worden afgerond in 2025, de tweede in 2030. Daar wordt nu het een en ander in geschoven. Het ziekenhuis spreekt over voortschrijdend inzicht. “Uit onze onderzoeken blijkt dat de eerste fase al een aanzienlijke omvang zou moeten hebben om alle acute zorg te kunnen verlenen.”

Toch zou de belangrijkste reden voor de aangepaste planning zijn, dat zo de voordelen van één hoofdlocatie sneller bereikt worden. Op deze manier hoeven patiënten en artsen niet langer op en neer te pendelen tussen Bergen op Zoom en Roosendaal. Daarnaast hoeven dure voorzieningen niet dubbel aangeschaft te worden en is het überhaupt goedkoper om maar één vestiging te runnen.

Onze patiënten komen in een prachtig nieuw ziekenhuis dat helemaal af is.

De Raad van Bestuur is tevreden met de voorgestelde plannen. “We starten dan wel iets later met de bouw, maar bereiken eerder de gewenste eindsituatie: één nieuw toekomstbestendig ziekenhuis voor West-Brabant en omgeving”, zegt Albert-Jan Mante, lid van de Raad van Bestuur. “Onze patiënten komen in een prachtig nieuw ziekenhuis dat helemaal af is. Daarnaast worden zij niet na een paar jaar opnieuw met bouwoverlast geconfronteerd.”