Bergen op Zoom

Bouwcontainer op Smientpad in Bergen op Zoom stond er illegaal

© 112 Markiezaten

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De bouwcontainer aan het Smientpad in Bergen op Zoom, waar zaterdagavond een man met zijn scooter op was gereden, had er niet mogen staan. Dat laat de gemeente weten. Voor het plaatsen van de container was geen vergunning aangevraagd.

In de nacht van zaterdag op zondag botste een 42-jarige man uit Bergen op Zoom met zijn scooter tegen de bouwcontainer. Hij raakte hierbij ernstig gewond. Meerdere hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse. Ook landde er een traumahelikopter. Het slachtoffer is vervolgens met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Meldingen

Volgens de gemeente Bergen op Zoom was er geen vergunning aangevraagd voor het plaatsen van de container op het Smientpad. Eerder waren er al meldingen binnengekomen over de bouwcontainer. “Op 18 september ging de melding vooral over overlast van de container en zand. Deze melding is doorgestuurd naar Saver. Op 19 september werd een tweede melding over deze container en de bouwmaterialen gedaan. Deze meldingen zijn via de Buiten Beter-app gedaan en zijn in het reguliere meldingsproces terecht gekomen”, laat de gemeente weten.

Verwijderd

De opdrachtgever voor het plaatsen van de container heeft de container inmiddels verwijderd. De gemeente gaat de procedure rond het melden van spoedeisende meldingen onder de loep nemen.

Lees ook: Man botst met scooter op bouwcontainer in Bergen op Zoom