Bergen op Zoom

Bouwplan 2.0 voor huisvesting Bergse bouwclubs

De Bergse bouwclubs bouwen onder meer in de bouwkoten op het Konterscherp © Archief ZuidWest TV

Redactie Redactie

De plannen voor de nieuwe loodsen voor de Bergse Vastenavendbouwclubs worden aangepast. Dat heeft wethouder Annette Stinenbosch bevestigd. Het eerste bouwplan bleek te duur te zijn.

De gemeenteraad besloot op 21 september 2017 een bouwplan te maken voor de centrale herhuisvesting van de Bergse bouwclubs en Stichting Vastenavend. Maar in april 2018 bleek na het berekenen van marktprijzen dat het eerste bouwplan niet haalbaar was. “Bouwplan 2.0 is binnen het kader en de voorwaarden van het raadsbesluit van 21 september 2017”, zegt Stinenbosch.

Verschillen

De verschillen tussen bouwplan 1.0 en bouwplan 2.0 zijn de plaats van de gebouwen en wat er gebeurt met de loods Konterscherp 1. “Die wordt namelijk niet nieuw gebouwd, maar gerenoveerd en gebruikt als opslagloods”, legt Stinenbosch uit.

Stichting Vastenavend moet bovendien haar huidige loods en grond verkopen om de renovatie van loods Konterscherp 1 en de nieuwbouw van Halwana 2 mede te kunnen financieren. Lukt dat niet, dan vallen Halwana 2 en de renovatie van Konterscherp 1 uit het bouwplan.

Planning

Om geen bouwseizoen verloren te laten gaan, moet in maart gestart zijn met de aanbesteding. Dan kan er voor de vastenavend van volgend jaar gewoon gebouwd worden in de huidige loodsen. En na de Vastenavendoptocht van 2020 kunnen de bouwclubs gebruik gaan maken van de nieuwe of gerenoveerde gebouwen.

 

afbeelding: plattegrond bouwplan 2.0