Bergen op Zoom

BOV voert musical Oliver! alsnog op in Theater De Maagd

Elsa Kannekens Elsa Kannekens

De Bergse musicalvereniging BOV brengt de musical Oliver! op de planken. Na twee jaar uitstel door corona is in Theater De Maagd vanavond de première.

Twee jaar geleden was de Bergse vereniging er al klaar voor. “Er was al een decorontwerp, er was al kleding, er waren al rekwisieten en er was al een hele hoop gerepeteerd”, vertelt regisseur Niels Jacobs.

Maar ze hebben ook het een en ander aan moeten passen. “We hebben bijvoorbeeld te maken met kinderen die twee jaar ouder zijn geworden en uit hun kleding zijn gegroeid en er moesten een aantal rollen opnieuw gecast worden.”

Gigantische productie

De musical gaat over de weesjongen Oliver Twist die opgroeit in een werkhuis in Engeland. Hij komt er al snel achter dat er maar één manier is om uit de ellende te komen en dat is door voor zichzelf op te komen. Hierdoor komt hij in allerlei situaties terecht. “Ik heb bijvoorbeeld heel veel vluchtmomenten en ik kom bij een dievenbende”, vertelt Matthijs Chavardes. Hij is een van de jongens die de rol van Oliver voor zijn rekening neemt. Uiteindelijk lijkt Oliver toch zijn plek te vinden.

“Het is voor amateurbegrippen echt een gigantische productie met enorm veel talent. Dat talent en het plezier wat er bij zowel de kindercast als de volwassencast is, straalt echt van het podium en dat maakt dat ik als regisseur heel blij word”, vertelt Jacobs. “Ik denk dat dat voor het publiek net zo geldt.”

Van 1 tot en met 10 april is Oliver! te zien in Theater De Maagd. Voor alle voorstellingen zijn nog kaarten verkrijgbaar.