Bergen op Zoom

Brand in parkeerkelder Goudbaard waarschijnlijk aangestoken

Dennis van de Merbel Dennis van de Merbel

In de parkeerkelder van appartementencomplex Goudbaard heeft maandagmorgen een uitslaande brand gewoed. Alle bewoners zijn geëvacueerd en tijdelijk ondergebracht in zwemcomplex De Schelp. Om half acht werd het sein ‘Brand Meester’ gegeven.

 

De politie sluit brandstichting niet uit. Volgens omwonenden is het niet de eerste keer dat er brand was in de Goudbaard en er zouden regelmatig auto’s zijn gestolen uit het complex. Ook zouden enkele omwonenden mensen hebben zien wegrennen en de brandweer laat weten dat er meerdere brandhaarden zijn geweest.

Een buurtbewoner schrok en zat rechtop in bed vanwege het klappen van de autobanden van brandende auto’s in de kelder.

Volgens een politiewoordvoerder zouden er enkele bewoners lichte brandwonden hebben opgelopen. Ook hadden enkele bewoners last van hun luchtwegen in verband met de rookvorming. Zes mensen zijn voor onderzoek naar het Bravis ziekenhuis gebracht. Zij zijn allen ontslagen en zijn in goede gezondheid. Alle bewoners zijn tijdelijk ondergebracht in zwemcomplex De Schelp, en later in de Boulevard. De precieze schade is onbekend, wel is duidelijk dat er veel auto’s onherstelbaar beschadigd zijn. De bewoners van de Goudbaard mochten rond 13.00 uur onder begeleiding naar binnen om hun spullen op te halen.

Veiligheidsregio Midden-West Brabant laat weten dat er geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen bij de brand. Later meer.

Foto:ZuidWestUpdate