Roosendaal

Bravis kiest Team aan de Schie en Deerns Nederland voor ontwerp nieuw ziekenhuis

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Architectencombinatie Team aan de Schie en ingenieursbureau Deerns Nederland mogen het nieuwe Bravis ziekenhuis in Roosendaal ontwerpen. Dat heeft Bravis bekend gemaakt. De bouw van het ziekenhuis begint in 2026, in het gebied de Bulkenaar. En het ontwerpen duurt ongeveer twee jaar. Het nieuwe gebouw moet voldoen aan een pakket van eisen dat door zo’n 300 Bravis-medewerkers en patiënten is samengesteld.

Team aan de Schie is een combinatie van Vakwerk Architecten en cepezed. Bij het ontwerpen van het Bravis ziekenhuis gaan ze samenwerken met ingenieursbureau Deerns Nederland. Allemaal hebben ze uitgebreide ervaring met het ontwerpen van zorginstellingen. “Zo tekende Vakwerk Architecten onder andere voor het ontwerp van het Isala ziekenhuis Meppel en het Slingeland Ziekenhuis en heeft cepezed goede referenties als het gaat om het oplossen van grote, complexe vraagstukken,” aldus het Bravis.

Patiënten, personeel en omwonenden blijven betrokken

En ook Deerns Nederland is een ervaren partner. “Deerns was als adviseur betrokken bij alle nieuwgebouwde ziekenhuizen de afgelopen jaren, zoals het Amphia ziekenhuis, het eerste ‘all electric’ ziekenhuis in Nederland: Isala Meppel, Tergooi MC Hilversum, het aardbevingsbestendige Ommelander Ziekenhuis Groningen en het recentelijk opgeleverde Radboudumc Nijmegen,” concludeert Bravis tevreden.

Albert-Jan Mante, lid van de Raad van Bestuur van het Bravis ziekenhuis, benadrukt dat er in het ontwerp goed rekening gehouden zal worden met wensen van de gebruikers. “We zijn blij dat we nu de volgende fase ingaan. Het programma van eisen vormt de basis voor de ontwerpfase en is gebaseerd op de toekomstige zorgvraag en afgestemd op te verwachten zorginnovaties,” vertelt hij. “Uiteraard worden ook bij deze fase patiënten, medewerkers, onze adviesorganen, de gemeente Roosendaal en de omwonenden van de Bulkenaar betrokken.”

Routekaart voor komende jaren

Bravis gaat nu samen met Team aan de Schie en Deerns Nederland werken aan het ontwerp voor het nieuwe ziekenhuis. Dat zal ongeveer twee jaar gaan duren. Bravis heeft een routekaart gemaakt over de stappen die er de komende jaren nog gemaakt moeten worden. Denk dan aan het zoeken van de juiste bouwers en het plannen van de verhuizing.

Lees ook: Bouw van nieuw Bravis-ziekenhuis start later, maar is wel eerder helemaal af Lees ook: Jongerenraad Roosendaal geeft opnieuw advies over toekomstig bestemmingsplan Bravis Ziekenhuis