Bergen op Zoom

Bravis ziekenhuis gaat samenwerken met Diagnostiek Brabant

Foto v.l.n.r: Hans Ensing (Bravis ziekenhuis), Sandra van Amelsfoort (Diagnostiek Brabant) en Bram Diederen (Microvida)

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Het Bravis ziekenhuis en Diagnostiek Brabant gaan samenwerken om huisartsen in de regio beter te kunnen helpen. Donderdag is hiervoor een samenwerkingsovereenkomst getekend. Diagnostiek Brabant regelt bijvoorbeeld bloedafname en onderzoek in het pathologisch laboratorium. Dat doet het bedrijf al sinds 2013 in de regio Tilburg en vanaf februari 2019 ook in West-Brabant.

Diagnostiek Brabant voert de werkzaamheden uit voor huisartsen, verloskundigen, trombosedienst en medisch specialisten. Het Bravis ziekenhuis blijft wel verantwoordelijk voor de laboratoriumdiagnoses. Maar door samen te werken met Diagnostiek Brabant kan medische zorg dicht bij de patiënt blijven, in de eigen regio.

Zorg in de buurt

Het Bravis ziekenhuis heeft gekozen voor samenwerking met Diagnostiek Brabant, omdat het bedrijf dezelfde visie heeft. Volgens Bravis bieden ze allebei kwaliteit door hoogwaardige, betrouwbare diagnostiek. En dat doen ze gewoon in de regio, waardoor zorgverleners, zoals huisartsen, in hun eigen buurt betere kwaliteit kunnen leveren. En patiënten krijgen sneller de uitslagen door van hun onderzoeken.