Roosendaal

Bravis ziekenhuis versoepelt coronamaatregelen voor bezoekers

Witte banner met zwarte en rode tekst 'Bravis ziekenhuis' tegen een blauwe lucht en witte wolken

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Het Bravis ziekenhuis versoepelt de coronamaatregelen. Voortaan mogen er twee bezoekers tegelijk bij een patiënt langskomen, zolang ze maar anderhalve meter afstand houden. En vanaf komende zaterdag hoef je ook binnen in principe geen mondneusmasker meer op. Behalve op plekken waar je geen anderhalve meter afstand kunt houden, daar kun je beter tóch een masker dragen. En nieuwe patiënten zonder coronaklachten worden voortaan opgenomen zonder eerst te testen.

“Het gaat in Nederland de goede kant op met het aantal coronabesmettingen,” laat het Bravis ziekenhuis weten. “Daarom worden steeds meer maatregelen versoepeld. Langzaam maar zeker gaan we terug naar de normale gang van zaken.” Sinds de uitbraak van het coronavirus vorig jaar heeft het Bravis de bezoekersregeling strenger gemaakt. Elke patiënt mocht maar één bezoeker ontvangen.

Voortaan twee bezoeker tegelijk

Sinds donderdag mogen er voortaan twee mensen tegelijk op bezoek komen. De bezoekers moeten nog wel gewoon anderhalve meter afstand houden. Ook mogen ze niet tussendoor wisselen; het moet bij die twee bezoekers blijven. Op zich geldt de nieuwe bezoekersregeling ook voor de Intensive Care, Kind & Jeugd en het Moeder & Kindcentrum. Maar die afdelingen hebben nog wel hun eigen uitzonderingen.

Als je een afspraak hebt in een polikliniek, is het nog wel steeds de bedoeling dat je alleen komt. Anders raken de wachtkamers te snel vol en kun je geen anderhalve meter afstand houden. Als je niet alleen kunt komen, mag er één begeleider mee.

Minder vaak mondneusmasker op

Komende zaterdag worden de regels voor het dragen van een mondneusmasker soepeler. Het ziekenhuis gaat daar ook in mee. Patiënten, bezoekers en medewerkers hoeven dan geen masker meer te dragen. Behalve als er geen anderhalve meter afstand gehouden kan worden. Dus in een volle wachtkamer of tijdens een behandeling is het belangrijk toch een masker te dragen.

Nieuwe patiënten werden tot nu toe altijd standaard getest op corona. Maar dat hoeft niet meer. Onder de nieuwe patiënten zitten bijna geen positieve testen meer. Daarom gaat het Bravis alleen nog testen als mensen corona-klachten hebben. Ook patiënten die vanuit het ziekenhuis naar een verpleeg- of verzorgingshuis gaan, worden niet meer getest als ze geen klachten hebben.