Bergen op Zoom

Brede School Het Palet gaat pand delen met Vrijeschool De Zeeridder

Foto: ©Google Maps

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

In Bergen op Zoom gaan twee basisscholen tijdelijk samen in één gebouw zitten. Vrijeschool De Zeeridder gaat vanaf het nieuwe schooljaar naar het pand van Brede School Het Palet. De scholen vallen onder verschillende stichtingen, maar gaan toch samenwerken.

Vrijeschool De Zeeridder was dit schooljaar al begonnen met een kleutergroep in basisschool De Krabbenkooi. Maar de school van de stichting Algemeen Bijzonder Basis Onderwijs zocht meer ruimte. Die ruimte is gevonden bij Brede School Het Palet van de Lowys Porquinstichting. Er zijn afspraken gemaakt met alle gebruikers van het pand aan de Frans Halsstraat in Bergen op Zoom. Hierdoor kwam een deel van het gebouw vrij voor De Zeeridder.

Wethouder Barry Jacobs is blij met de oplossing voor de vrijeschool, ook al is het maar tijdelijk. “Fijn dat er gebruik gemaakt kan worden van ruimte in Het Palet. Ik vind het een verrijking voor het onderwijslandschap in Bergen op Zoom dat de vrijeschool op deze manier in augustus op een volwaardige manier van start kan gaan,” aldus de wethouder.

De gemeente en de scholen gaan nu kijken naar permanente oplossingen. Maar tot dan kan het pand van de Brede School prima gedeeld worden. Jacobs: “Op deze manier wordt er zo efficiënt mogelijk gebruik gemaakt van de beschikbare ruimte in het gebouw, in afwachting van de definitieve plek die wordt meegenomen in het huisvestingsplan voor alle scholen voor basisonderwijs”.