Bergen op Zoom

‘Brom effe Normaal’: politie controleert bromfietsers

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De politie heeft dinsdag op verschillende plekken in Bergen op Zoom bromfietscontroles gehouden in het kader van het project ‘Brom effe Normaal’. Met ingang van deze week zijn alle scholen in Zuid-Nederland weer begonnen. Daardoor merkt iedere weggebruiker dat het weer drukker is op de weg door de vele (brom-)fietsende scholieren.

De controles werden gehouden op de Halsterseweg, Jacob Obrechtlaan en de Antwerpsestraat. In totaal werden 41 scooters en bromfietsen gecontroleerd. In dertien gevallen werd een mankement of overschrijding van de constructiesnelheid geconstateerd. De eigenaren hebben hiervoor een bekeuring gekregen en sommige moeten hun brommer of scooter ter herkeuring aanbieden bij een RDW-keuringsstation. Twee bestuurders werden bekeurd voor het niet hebben van een rijbewijs en het niet op de juiste wijze voeren van een kentekenplaat.

De komende weken zal politie Zeeland-West-Brabant meer van dit soort ‘Brom effe Normaal’-controles gaan houden, speciaal gericht op schoolgaande jeugd.