Roosendaal

Bromfietsers niet welkom in binnenstad: camera’s registreren kentekens

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De gemeente Roosendaal gaat als één van de eerste gemeenten in Nederland brom- en snorfietsen in de binnenstad weren met automatische kentekenherkenning.

Donderdag zijn er vier kentekencamera’s in de binnenstad geplaatst. Deze staan bij de entrees op de Markt. Later volgen er ook camera’s op de Nieuwe Markt. De camera’s registeren automatisch de kentekens van langsrijdende snor- en bromfietsen.

Bekeuring

Scooterrijders en andere bromfietsers hoeven voorlopig nog niet bang te zijn voor een bekeuring, want de camera’s worden de komende periode eerst getest. Maar wie vanaf 17 september door de binnenstad snort of bromt moet oppassen. Bestuurders die de eerste keer de fout ingaan krijgen een waarschuwing. Bij een tweede overtreding krijgt de bestuurder een boete van 95 euro.

Ontheffing

Met het invoeren van de automatische kentekenherkenning wordt de binnenstad van Roosendaal een waar voetgangersgebied waar ook fietsen is toegestaan. Laden en lossen mag, zoals voorheen ook het geval was, tussen 6.00 en 11.00 uur. Bewoners, ondernemers en bezorgdiensten in het gebied zijn door de gemeente persoonlijk geïnformeerd. Zij kunnen een ontheffing aanvragen bij Parkeer Beheer. Ook minder validen komen hiervoor in aanmerking.

Martin van Beurden overhandigt één van de vier camera’s aan wethouder Cees Lok © Christian Traets Fotografie

Dit bord bij de Markt waarschuwt bromfietsers dat ze geflitst kunnen worden © Christian Traets Fotografie