Roosendaal

Burgemeester blikt in openhartig radio-interview terug op onrustige week in Roosendaal (audio)

Paul Joachems Paul Joachems

De laatste week van november was een hectische en onrustige week in Roosendaal. Ook voor burgemeester Han van Midden. In een openhartig gesprek blikt de burgemeester terug op alle gebeurtenissen. Hij neemt ons mee naar maandagavond 23 november naar het grote grasveld in de wijk Langdonk waar de burgemeester zelf getuige was van een situatie die volledig uit de hand was gelopen. Hij vertelt wat het met hem deed en hij legt hoe daarna in razend tempo werd gewerkt aan het terugbrengen van de rust.

Door: Kitty Joachems

“Die maandagavond in Langdonk besloot ik, ik wil maatregelen. Punt. De maat is vol.” Hij vertelt hoe hij snel maatregelen kon nemen en deze ook steeds kon aanscherpen. Hij vertelt ook waarom de noodverordening weer snel kon worden ingetrokken en hoe er ondertussen elke dag achter de schermen heel hard en snel gewerkt werd.

Uit de anonimiteit

Van Midden: “Die noodverordening is een hele sterke en ook zware maatregel die je alleen inzet als dat echt noodzakelijk is. Maar daarnaast waren er nog heel veel andere, kleinere maatregelen waarvan het uit de anonimiteit halen van de daders zonder twijfel de meest effectieve en meest sterke maatregel is geweest.”

Onderliggende oorzaak

Inmiddels is het weer rustig in Roosendaal. De noodverordening is ingetrokken en iedereen kan weer rustig slapen. Ook de burgemeester. Maar dat betekent niet dat het nu klaar is. Door de onderliggende oorzaak aan te pakken wordt blijvend gewerkt aan een gezond veiligheidsklimaat in Roosendaal. Op 10 december is er een extra raadsvergadering waarin dit thema centraal staat.

Het hele interview is te beluisteren in Het Fractiehuis van woensdag 2 december 2020 op ZuidWest FM en via het audiobestand onder dit artikel.

Lees ook: PvdA wil extra raadsvergadering over vuurwerkoverlast

Lees ook: Burgemeester Van Midden trekt noodverordening weer in