Roosendaal

Burgemeester Han van Midden is coronamaatregelen ‘stikbeu’

Burgemeester Han van Midden

Burgemeester Han van Midden

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

ROOSENDAAL – Op zijn Facebookpagina heeft de burgemeester van Roosendaal laten weten dat ook hij het wel gehad heeft met de strenge coronamaatregelen. Het wordt hoog tijd voor versoepelingen, vindt hij.

Een aantal burgemeesters van verschillende gemeenten heeft het kabinet opgeroepen tot versoepelingen van de maatregelen die verband houden met corona. Han van Midden, burgervader van Roosendaal, kreeg meermaals en uit verschillende hoeken de vraag of hij die oproep steunt. Dat meldt hij op Facebook.

Een man met een mening

“Mijn antwoord daarop is volmondig ja”, schrijft hij. “Maar als burgemeesters doen we dat meestal via het veiligheidsberaad of via de VNG namens alle gemeenten. Want zo hoort dat te lopen.” Toch wil hij zich niet verschuilen achter de regionaal dan wel landelijke geldende regels, de bestuurder geeft tevens zijn persoonlijke mening: “Iedereen is het beu, ik ook. Keibeu om het op zijn Brabants te zeggen. Maar we doet het met zijn allen, of allemaal wel of allemaal niet.” Om daar later aan toe te voegen: “Inmiddels ben ik vele malen gecorrigeerd op het keibeu…dat had natuurlijk op zijn Roosendaals stikbeu moeten zijn.”

Artikel gaat verder onder dit Facebookbericht.

Brief aan Rutte

De Roosendaalse PvdA’er Michael Yap heeft een open brief opgesteld, die ervoor pleit ondernemers weer perspectieven te bieden. Zijn partij ontvangt steeds meer signalen van verschillende bedrijven uit de gemeente, die bepaald geen rooskleurig beeld schetsen. Zowel detailhandel als horeca, cultuursector en allerlei dienstverleners hebben het uiterst zwaar. Niet altijd alleen financieel maar daar zitten wel de grootste zorgen. Echte steun blijft vaak uit of is niet voldoende om de problemen op te lossen.

In het direct aan premier Rutte gerichte schrijven vraagt Yap om ondernemers heel snel weer de ruimte te geven om hun vak uit te oefenen en daarmee geld te kunnen verdienen. Volgens de lokale PvdA moet het mogelijk zijn om vormen te vinden waarbij dat veilig kan. De partij laat weten dat er inmiddels meerdere Roosendaalse fracties en ondernemers de brief van harte onderschrijven.