Roosendaal

Burgemeester Van Midden roept op tot solidariteit

De Roosendaalse burgemeester Han van Midden.

Paul Joachems Paul Joachems

In een uitgebreid bericht op Facebook spreekt Burgemeester Han van Midden alle inwoners van de gemeente Roosendaal moed in.

Door: Paul Joachems

Hij begint zijn uiteenzetting met “De herfst staat voor de deur en dat wordt misschien wel de meest complexe herfst die wij als Nederland sinds de Tweede Wereldoorlog hebben gehad. Complex, omdat we nog steeds in de ban zijn van het monster dat corona heet.”

Geen huisfeestjes

De burgemeester vraagt in zijn bericht om “alstublieft weer een pas op de plaats te gaan maken. Even geen huisfeestjes, niet opeengehoopt in een gezellige kroeg aan de herfstbock, niet knuffelen. Alstublieft, doe dat niet alleen voor een ander, maar ook voor jezelf. Want als we het nu blijven beheersen in onze regio hoeven we deze herfst geen draconische maatregelen te treffen.”

Positieve reacties

De reacties op het bericht op Facebook zijn overwegend positief, mensen vinden het voornamelijk heel mooi verwoord en zijn bereid om als Roosendalers deze uitdaging aan te gaan. Ook wordt de openheid van de Roosendaalse burgemeester zeer gewaardeerd.

Hart onder de riem

Han van Midden sluit zijn boodschap af met “Dat het je goed moge gaan deze herfst. De gemeente is er bij vragen en/of problemen. Ik hoop dat we elkaar snel weer zien, de hand kunnen schudden en een knuffel kunnen geven. Zorg goed voor elkaar. Alleen samen krijgen we corona onder controle.”