Roosendaal

Buurt niet onder de indruk van belofte Cloetta

De Meeten II in Roosendaal

Foto: Google Streetview

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Onlangs ging de Roosendaalse gemeenteraad akkoord met het bestemmingsplan voor Cloetta. Tevens werd de omgevingsvergunning voor het bouwen op De Meeten II verleend. Een verrassing is het niet voor de omwonenden van het bedrijventerrein die zich tegen de komst van de snoepgigant verzetten. De vervolgstap is dus de gang naar de Raad van State.

Ramon van Zijderveld, woordvoerder van de verenigde omwonenden, reageert bijna gelaten op de beslissing van de raad. Het was te verwachten dat die mee zou gaan in de plannen, alleen al omdat de coalitie een meerderheid vormt. Het wachten is nu op de publicatie van de betreffende stukken en dan kan het bij de Raad van State worden voorgelegd, legt hij uit.

Zorgen lichtvervuiling

Kort na de betreffende vergadering van de gemeenteraad stuurde Cloetta een persbericht uit, dat opvallend genoeg niet of nauwelijks werd opgepakt door lokale en regionale media. Daarin wordt toegezegd dat het bedrijf extra gaat letten op het voorkomen van zogeheten lichtvervuiling. Dit nadat de Roosendaalse Lijst zorgen had uitgesproken over bijvoorbeeld reclamezuilen. Tevens gaat er veel aandacht uit naar goede bewegwijzering, aanrijroutes en verkeersveiligheid. Hierin speelt de gemeente eveneens een grote rol.

Beetje (te) laat…

Opvallend in het bericht is een tekst van Marcel Mensink, hoofdverantwoordelijk voor het dagelijkse beleid in het bedrijf. Die geeft aan blij te zijn met de keuze van de raad en de geuite verwachtingen te respecteren; “Uiteraard geven we gehoor aan de wensen van de raad. We gaan aan de slag met de voorgestelde onderzoeken, zodat we de gemeente kunnen ondersteunen bij een optimale invulling van het gebied, waar onze medewerkers, omwonenden en de gemeente blij mee zijn.”

Op die laatste zin wil buurtbewoner Van Zijderveld nog wel reageren, vooral omdat de fabrieksmanager het over de omwonenden heeft; “Het was beter geweest als Cloetta daar een jaar eerder mee was gekomen.”