Roosendaal

Buurt wist niets van drugsapotheek: “Het leek eerder een discotheek”

Het huis met de 'drugsapotheek' (foto: Noël van Hooft - Omroep Brabant)

bron: Omroep Brabant bron: Omroep Brabant

Buren van het huis aan de Bandeliersberg in Roosendaal waar maandag zes soorten drugs zijn gevonden, hebben al maanden geklaagd over geluidsoverlast. De politie sprak van een ‘drugsapotheek’. Van de grote hoeveelheid drugs wisten de buurtbewoners niks. Daar schrikken ze van. In het huis van de 41-jarige man lagen honderden grammen drugs, waaronder ‘pink cocaïne’.

De politie ging in de nacht van zondag op maandag naar het huis om geluidsapparatuur in beslag te nemen. Na de zoveelste melding van geluidsoverlast vonden de agenten het mooi geweest. Binnen vonden ze een honkbalknuppel met prikkeldraad, spullen voor het kweken van hennep en allerlei soorten drugs:

enkele honderden grammen ketamine,
twintig gram amfetamine,
tien milliliter GHB,
drie gram MDMA,
twee gram hennep.

Op meerdere plekken in het huis lag roze poeder. Het bleek om 194 gram tucibi te gaan, ook wel ‘pink cocaïne’ genoemd. Alle drugs zijn in beslag genomen. “De bewoner liep rustig met de agenten mee en is in een politieauto meegenomen”, vertelt een overbuurman aan Omroep Brabant. De man zit nog vast voor verder onderzoek.

“Van drugs heb ik nooit wat gemerkt”

De woning van de verdachte is potdicht. Aan de achterkant hangt er prikkeldraad over de schutting. In de achtertuin zijn camera’s aangebracht en de stoep ligt vol rotzooi, zoals lege wijnflessen. De naaste buren willen niet praten over hun buurman.

Een bewoner van een flatgebouw naast het huis: “Als ik ’s avonds ga slapen hoor ik: ‘aboem, kaboem, kaboem!’ Je trilt gewoon in je bed.” Hij weet ook te vertellen dat de opgepakte man een ex-militair is. Dat blijkt ook uit grote letters op zijn voordeur: ‘Korps Commandotroepen’.

“Een drugsapotheek? Hier? Daar schrik ik van”, vertelt een andere buurtbewoner. “We hebben heel veel last van deze man. Gewoon continu geluidsoverlast. Maar van drugs heb ik nooit wat gemerkt.”

“Je zag hem nooit aan de voorkant van zijn huis”

Een andere omwonende vermoedt dat zijn overbuurman zaakjes deed langs de achterkant van zijn huis. “Je zag hem nooit aan de voorkant. De luxaflex is altijd dicht. Het leek vooral een discotheek. Je hoorde de muziek tot in je slaapkamer en je zag de lichten op straat flitsen.”

Lees ook: Politie ontdekt drugsapotheek in Roosendaal door melding geluidsoverlast