Bergen op Zoom

Buurtbewoners willen de wijk Borgvliet weer wat leuker maken

Redactie Redactie

De kerngroep ‘Borgvliet Leeft’ wil zich met man en macht inzetten om de buurt wat leuker te maken voor iedereen. Daarom organiseert deze groep van drie buurtbewoners zaterdag 29 september een gezellige buurtdag. Tijdens de buurtdag willen John Oostdijk en Paul Basters van de kerngroep laten zien aan hun buurt wat deze te bieden heeft.

 

Op zaterdagmiddag en avond pakt de kerngroep uit met de officiële opening van het speelveld en de sportkooi in de wijk. Daarna is er voor ieder wat wils, de FitFabriek komt langs om met de kinderen te sporten, er is veel eten en drinken en er komen verschillende bandjes optreden. “We hopen enorm dat het goed weer wordt en dat de wijk weer wat gaat leven”, geeft John Oostdijk aan. In 2016 kwam de wijk Borgvliet negatief in het nieuws vanwege incidenten, hangjongeren en veel troep op straat. “Met de opknapbeurt van de wijk hopen we dit soort dingen te voorkomen”, gaat Oostdijk verder.

Hoofdkwartier

Ook buurthuis ‘Het Hoofdkwartier’ is zaterdag geopend voor iedereen. Het buurthuis is volgens Paul en John nog niet bekend genoeg bij de bewoners. Ze hopen dat verenigingen meer activiteiten willen gaan aanbieden in het buurthuis. Hetzelfde geldt voor ‘Eigen Haard’, het gebouw van de gilde. Ook dit gebouw zal open staan voor publiek. “We zouden graag zien dat beide gebouwen meer verveningen gaan huisvesten en dat er meer activiteiten plaats vinden voor jong en oud”, sluit Paul Basters af.