Roosendaal

Buurthuizen hebben last van ‘grijs gebied’

Herbert Kats Herbert Kats

Buurthuizen in de gemeente Roosendaal voelen zich bij vlagen ongelijk behandeld. Nadat De Schalm in Heerle hierover aan de bel trok bevestigt het Roosendaalse buurthuis Keijenburg dat het onverwacht twee BOA’s op bezoek kreeg. De Geerhoek in Wouw is juist zeer te spreken over hoe het loopt. In januari staat breder overleg gepland. 

Anne-Belle Jongmans van Keijenburg dacht dat alles duidelijk was. “Ik zit hier al tien jaar. En we zijn heel braaf”, zegt ze lachend over de naleving van de regels. Toch was er contact met de gemeente voor nodig om de lucht te zuiveren. ”Laat maar doorgaan”, luidde uiteindelijk het verlossende woord over een geplande reünie in Keijenburg. 

Beheerder Jan Brouwers van De Schalm toonde zich eerder vrij somber over de mogelijkheden om het buurthuis voor Heerle te behouden. Zelfs als het over enkele jaren in een nieuw, eigentijds onderkomen bij de basisschool zou zitten. De Schalm voelt te veel beperkingen om zichzelf te kunnen bedruipen in de omgebouwde kerk waar het buurhuis nu is gevestigd. 

Alles duidelijk

Ook in Wouw zou onvrede leven, maar Peter van Steekelenburg van De Geerhoek wil daar niet van weten. “We hebben een langjarig contract en huren van de gemeente. Alles is duidelijk”, verzekert hij. “Ook is er uitstekende samenwerking met de horeca in Wouw.” 

De gemeente zegt toe de komende tijd ‘het grijze gebied’ in kaart te brengen. “De BOA’s én Keijenburg hebben allebei met de beste bedoelingen gehandeld.”

Lees ook: Voortouw KPO bij nieuw plan dorphuis Heerle