Putte

Campagne van hulplijn 606060 in Putte gestart

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Vorige maand is in Putte het telefoonnummer (0164-) 606060 in gebruik genomen. Dit nummer is er voor alle Puttenaren die vragen hebben over wonen, welzijn en zorg. Het team achter de hulplijn is een campagne gestart om het nummer verder te promoten. De symbolische start van de campagne werd vrijdag verricht in het bijzijn van wethouder Lars van der Beek.

Henk van de Brug, Erik de Laet en Peter Nuijten overhandigden aan de wethouder het eerste exemplaar van het informatieblad dat begin augustus huis-aan-huis verspreid zal worden in Putte. Ook onthulden zij de postercampagne die binnenkort in Putte te zien zal zijn op diverse plaatsen in het dorp. Met een prikkelende zin die uit de praktijk gegrepen is, wordt erop weergegeven met welke vragen mensen bij 606060 terecht kunnen.

Mensen die de hulplijn bellen, krijgen dorpscoördinator Henk van de Brug aan de telefoon. Henk maakt onderdeel uit van het team achter de hulplijn, dat verder bestaat uit Dian Heijnen, Wmo-consulent van de gemeente Woensdrecht, wijkzuster Marieke van Opzeeland en de praktijk-ondersteuner van de huisarts in Putte, Nicole Verdult. Zij werken nauw samen om een snelle oplossing te bieden, waar de mensen in Putte mee geholpen zijn. 

De hulplijn is een nieuw initiatief in Putte. Het is één van voorzieningen die ervoor moeten zorgen dat het dorp levensloopbestendig blijft met een passend voorzieningenniveau.