Hoogerheide

Carnavalsseizoen in Woensdrecht officieel geopend

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Geen boerenprotest, maar een boerenkoffiemaaltijd op het plein voor het gemeentehuis. Daarmee werd vrijdagochtend het carnavalsseizoen in de gemeente Woensdrecht officieel geopend.

Het gaat hier om een betrekkelijk nieuwe traditie, zegt Fon van Zunderd van KS De Snoeken. “Toen Hans de Waal wethouder was hebben we het met hem in het leven geroepen. Nu is het de eer aan wethouder Rainier Schuurbiers.” De wethouder kreeg niet alleen een bak koffie en een Brabants worstenbroodje. Hij mocht ook getuige zijn van het hijsen van de carnavalsvlag voor het gemeentehuis.

Saamhorigheid

Op de vlag staan de symbolen van alle vier de carnavalskernen in de gemeente Woensdrecht. Het benadrukt de saamhorigheid van de kernen van de gemeente. “We zullen ook veel samen gaan werken met de andere kernen”, zegt Van Zunderd. Hij hoopt daarmee de gevolgen van de vergrijzing van het leutfeest te beperken.

Carnavalsseizoen

Na het hijsen van de vlag werd er door de wethouder en de boerenploeg geproost op het nieuwe carnavalsseizoen. Zaterdagavond zal de officiële bekendmaking van de sleutelfiguren en het motto plaatsvinden tijdens de 11+1 viering die vanaf 21 uur in café het Pleintje is.

Lees ook: Alle Woensdrechtse dorpen verenigd op nieuwe carnavalsvlag