Ossendrecht

CDA Woensdrecht vreest voor klap toerisme na sluiting Brasserie

De voormalige Brasserie Abdijbos van OLV Ter Duinen. (StreetView)

Han Verbeem Han Verbeem

Het CDA in Woensdrecht maakt zich zorgen over de sluiting van Brasserie Abdijbos bij de Volksabdij in Ossendrecht. Raadslid Luc de Vos vreest dat het verdwijnen van de brasserie negatieve gevolgen heeft op het toerisme op de Brabantse Wal- stelt hij in schriftelijke vragen aan het college.

“Helaas hebben we moeten vaststellen dat horeca-exploitatie Abdijbos in Ossendrecht per 1 september definitief haar deuren heeft gesloten”, schrijft De Vos in zijn brief. De eigenaar van het pand, de Kerkelijke Instelling Volksabdij OLV Ter Duinen, bezint zich nu op een herbestemming van de voormalige brasserie.

Wandel- en fietstochten

Het CDA-raadslid wil weten welke invloed de sluiting heeft op de Natuurpoort Volksabdij: “Hét startpunt voor wandel-, fiets-, ruiter- en mountainbiketochten over de Brabantse Wal en Grenspark Kalmthoutse Heide.” Ook heeft de sluiting vermoedelijk gevolgen voor het VVV-informatiepunt Brabantse Wal en Museum Wings over Woensdrecht, stelt De Vos. Het CDA vraagt het college of deze contact heeft gehad met de Volksabdij over de sluiting van de brasserie en of deze heeft geprobeerd deze te voorkomen.

Herbestemming

Daarnaast wil het CDA de toekomst van het gebouw veiligstellen. “Zijn er in het kader van de herbestemming al gesprekken binnen of met het college geweest”, vraagt het raadslid. Hij wil weten of het Woensdrechtse college van plan is met het bisdom in gesprek te gaan, “zodat herbestemming past bij de wensen van onze inwoners en toekomstige bezoekers van onze Brabantse Wal-gemeente.”

Reactie Brasserie Abdijbos

Uitbater Tim Berendsen van de voormalige brasserie stelt in een reactie: “Wij zijn inderdaad per 1 september gestopt met de exploitatie van Brasserie Abdijbos, dit is een bestuurlijke beslissing geweest vanuit de eigenaar. Wij hebben daar verder geen invloed op en hebben aan al onze financiële verplichtingen voldaan.” Berendsen en zijn team “balen er ook flink van, maar het heeft niet zo mogen zijn.” Hij gaat zich nu volledig richten op de bedrijfsvoering van congrescentrum Bovendonk, waarvan hij directeur is. Tim Berendsen zegt er van uit te gaan dat het pand in de Volksabdij een goede bestemming krijgt en dankt iedereen voor de afgelopen jaren.