Roosendaal

ChristenUnie Roosendaal breidt uit met Marian van Putten en Osasere Edionwe

Vlnr Marian van Putten, Karen Suijkerbuijk-Ader en Osasere Edionwe (foto: ChristenUnie Roosendaal)

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Karen Suijkerbuijk-Ader is opnieuw gekozen tot lijsttrekker van de ChristenUnie in Roosendaal. Ze krijgt voortaan steun van twee nieuwe burgerraadsleden: Marian van Putten en Osasere Edionwe. Net als Suijkerbuijk-Ader komen ook zij op de kieslijst te staan voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar.

De ChristenUnie kwam in 2018 voor het eerst in de Roosendaalse gemeenteraad terecht. Ze haalden toen één zetel voor Karen Suijkerbuijk-Ader. De leden van ChristenUnie Roosendaal hebben haar nu opnieuw gekozen tot lijsttrekker. Suijkerbuijk-Ader heeft zich vooral ingezet om de communicatie te verbeteren tussen inwoners en organisaties. En ze streeft naar een transparante en open overheid. “Ook bleef de ChristenUnie bij beleidsvorming in de gemeente oog houden voor de kwetsbaren en mensen en organisaties die tussen wal en schip dreigden te vallen,” zo laat de partij weten.

Nieuw partijprogramma voor verkiezingen in maart

Suijkerbuijk-Ader wil doorgaan op dezelfde voet en krijgt daarbij voortaan steun van twee nieuwe burgerraadsleden: Van Putten en Edionwe. “Marian van Putten heeft als interim inkoopadviseur bij o.a. verschillende gemeenten ruime ervaring in projectmanagement en is daarnaast ook Jeugdouderling bij de Protestante Gemeente Roosendaal,” meldt de ChristenUnie. “Zij zal zich bezighouden met onderwerpen als duurzaamheid, gezondheid en ondernemerschap.”

Edionwe wil aan de slag met de jeugd binnen de gemeente Roosendaal. “Osasere Edionwe is in het dagelijks leven werkzaam als Logistiek medewerker en coördineert daarnaast de ict-werkzaamheden binnen de Destiny Church International in Breda,” aldus de ChristenUnie Roosendaal. Met z’n drieën zullen ze een nieuw partijprogramma opstellen voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar. Hun verkiezingscampagne begint op zaterdag 25 september. Dan openen ze om 13.00 uur de reuze ontmoetingstafel in Kinderboerderij De Minnebeek.

Verschillen tussen groepen overbruggen

Een ontmoetingstafel, waar jong en oud met elkaar een spel kan doen en van elkaar kan leren, past precies bij de doelen van de ChristenUnie Roosendaal. De partij wil dat de gemeente meer gaat doen om verschillende groepen met elkaar te verbinden. Zodat inwoners elkaar kunnen versterken en eenzaamheid voorkomen kan worden. De ChristenUnie wil verder meer aandacht voor preventieve gezondheidszorg en meer steun voor lokale ondernemers.