Roosendaal

Confettikanonnen met gratis muntjes geven knallende start aan kermis Roosendaal

Niek de Bruijn Niek de Bruijn

Met één druk op de knop schiet wethouder Evelien van der Star gratis kermismuntjes de lucht in. Zodra de confettikanonnen voor de Spinning Coaster aan de Oostelijke Havendijk in Roosendaal zijn afgevuurd, kruipen de aanwezige kermisbezoekers als hongerige wolven over de grond, op zoek naar penningen.

Vroeger werden er nog gratis proefritjes van een kwartier gedraaid, maar dat is inmiddels verleden tijd. “Nu schieten we muntjes weg,” legt Van der Star uit. Tot en met donderdag kunnen Roosendalers deze gebruiken bij ruim tachtig attracties, op een van de grootste kermissen van Nederland. “Er is vermaak van klein tot groot,” belooft de wethouder.

Diverse randactiviteiten

Kermismeester Corné Kriesels vult aan: “Er is genoeg te beleven!” Zo staat de grootste mobiele booster van Europa dit jaar in Roosendaal, maar er zijn ook voldoende attracties voor jonge kinderen, zoals de Kinderoctopussy en Peter Pan Railway.

Daarnaast worden er diverse randactiviteiten georganiseerd, zoals optredens van DJ’s, een Carribean Party en het afsluitende vuurwerk. Op dinsdag staan de bonkende bassen, lasergeluiden, ratelende attracties en flitsende lichten en muziek een een tandje zachter, tijdens de Sterrenmiddag.

Succesformule

Voor deze editie van de najaarskermis, is de kermisbond teruggegaan naar het concept van 2019, met dezelfde route en verloop. “Dat was een succesformule,” aldus Kriesels. “Laten we hopen dat het met deze prachtige zaken een mooie kermis kan worden!”

Aanstaande zondag brengt ZuidWest FM live verslag uit vanaf de kermis. Luister hier mee.