Ossendrecht

Controles gemeente Woensdrecht: 1.300 euro cash en 24 zakjes cocaïne

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De politie heeft de afgelopen week speciale drugscontroles uitgevoerd in de gemeente Woensdrecht. Agenten hebben op dinsdag 13 oktober in Ossendrecht ruim 1.300 euro in beslag genomen van een drugsdealer. En op dinsdag 20 oktober hebben ze een verkoper gepakt met 24 ponypacks cocaïne. Ponypacks zijn kleine envelopjes van vetvrij papier waar drugs in bewaard worden.

Door: Bianca van Vugt

De politie heeft in de gemeente Woensdrecht controles uitgevoerd, waarbij ze specifiek gelet hebben op drugshandel en -overlast. De controles waren op dinsdag 13 en 20 oktober. De gemeente Woensdrecht heeft een rapport gekregen over de resultaten van de controles, zodat ze ook nog maatregelen kan nemen.

Op de eerste controledag betrapte de politie twee mensen bij een drugsdeal. Dat was in de dorpskern van Ossendrecht. De drugsdealer bleek een flinke stapel contant geld bij zich te hebben. De agenten hebben ruim 1.300 euro in beslag genomen.

De controle op 20 oktober leverde een hoeveelheid cocaïne op. De politie zag twee mensen die drugs hadden gekocht en heeft hen ondervraagd. Ze kon daarna de verkoper arresteren. De drugsdealer bleek 24 ponypacks cocaïne op zak te hebben. Een ponypack is een envelopje dat gevouwen is van vetvrije papiertjes. Vaak staat er een pony (ponypack) of een zeehondje (snowseal) op de envelopjes.