Bergen op Zoom

Corné de Weert maakt portretfoto’s bij de voordeur voor goed doel

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Als je met je gezin een leuke portretfoto wilt laten maken, dan heeft Corné de Weert een leuk alternatief voor je. De fotograaf uit Bergen op Zoom maakt namelijk voordeurportretten. Hij komt bij je thuis langs en maakt een foto bij de voordeur. Door te poseren in de deuropening of in de voortuin krijg je een bijzondere herinnering aan de coronacrisis. En help je een goed doel.

Fotograaf Corné de Weert heeft door de coronacrisis veel minder opdrachten dan anders. De tijd die hij over heeft, wil hij goed besteden. Dus bedacht hij de voordeurportretten. Dan kan hij lekker blijven fotograferen, de klanten krijgen leuke foto’s en de opbrengsten gaan naar het Rode Kruis. Win-win-win.

“Ik heb normaal altijd huwelijken, familieportretten, gezinsportretten, schoolfotografie en heel veel evenementen natuurlijk die allemaal gecanceld zijn. Toen had ik eigenlijk niet zo gek veel meer te doen,” vertelt De Weert. “Dus ik dacht ‘ik moet iets met die coronatijd’. En dan de mensen die thuis zitten nu, echt 6-7 weken met de kinderen, die wil ik even portretteren.”

Geld gaat naar het Rode Kruis

Zijn vrouw had het idee opgedaan bij een fotograaf in de Randstad, die iets soortgelijks had gedaan. “Ik dacht ‘dat kan ik hier ook’, dus ik zet iets op Facebook. En gelijk heel veel belangstelling en heel veel aanmeldingen. En zo heb ik de voordeurfotoshootactie bedacht, samen met m’n vrouw,” legt De Weert uit. Sindsdien fietst hij met z’n camera door de stad om gezinnen te fotograferen in hun eigen deuropening.

De fotograaf wil er niet aan verdienen. “Als je dat doet, dan moet je dat niet voor jezelf doen. Maar voor het goede doel,” vindt hij. “Dus dan vraag ik een vrijwillige donatie aan het Rode Kruis. Dus dan kan ik de hele dag lekker foto’s maken, de mensen hebben een leuke foto en het Rode Kruis heeft er wat aan.”

Enhousiaste gezinnen Verdult en Windsma

De familie Verdult opent vol enthousiasme de voordeur. “Hallo, goeiemorgen!” klinkt het vrolijk uit 4 monden. Het gezin doet graag mee met de actie van De Weert. “Ik vind het hartstikke leuk. Ik vind het hartstikke goed van Corné dat ie dit doet,” vertelt mevrouw Verdult. “Ook voor hem, voor naamsbekendheid, maar ook voor het goede doel.” Haar man vult aan. “We hebben besloten om mee te doen, omdat we Corné al jarenlang kennen en we ook het goede doel willen ondersteunen.”

Ook het gezin Windsma laat zich graag fotograferen in hun deuropening. “Het is leuk, omdat wij dan een kijkje in het leven van Corné kunnen zien. Hoe hij zijn werk doet,” vertelt meneer Windsma. “En het Rode Kruis wordt er mee geholpen,” benadrukt zijn vrouw. “Ja, dat is heel erg belangrijk. Goede doelen steunen is sowieso een goed initiatief. En daar moet je zoveel mogelijk aan mee kunnen werken.” Vier paar handen zwaaien de fotograaf weer uit. “Doei! Dank je wel!” roepen ze in koor, terwijl De Weert op z’n fiets springt op weg naar de volgende klant.

Meedoen kan nog

Voorlopig gaat De Weert nog wel even door met zijn voordeurfotoshootactie. Als je ook mee wilt doen, kun je hem mail op [email protected] of een berichtje achterlaten op zijn Facebook-pagina. Dan kan de fotograaf een planning maken voor opnieuw een dag fietsen en fotograferen door de gemeente Bergen op Zoom.