Roosendaal

Corné Kriesels nieuwe havenmeester van Roosendaal: ‘Zeven ligplaatsen voor boten’

Maarten Elst Maarten Elst

Corné Kriesels mag zich sinds kort havenmeester van Roosendaal noemen. Nu de nieuwe haven nabij de Kade is gerealiseerd, kunnen Roosendalers zich tot 15 augustus inschrijven voor de zeven aanlegplaatsen. De havenmeester wil zorgen voor leven op en om het water van de Nieuwe Roosendaalse Vliet. Met aanlegplaatsen, waterrecreatiemogelijkheden en tiny houses moet de zogeheten Zwaaikom een van de nieuwe hotspots in Roosendaal worden.

“We gaan zeven ligplaatsen uitgeven waar mensen zich tot 15 augustus voor kunnen inschrijven”, vertelt Corné Kriesels aan de rand van het water. “Daarmee geven we de start van de nieuwe haven van Roosendaal, wat een compleet nieuw leefgebied gaat worden. Naast het water, waar dus tot zeven boten kunnen liggen, komen er ook tiny houses in dit prachtige gebied.”

Geen woonboten

Het gebied van Kriesels reikt van de Zwaaikom, gelegen bij beroepsopleiding Curio, tot aan de brug van de Jan Vermeerlaan, vlak bij het Herstaco Stadion. Waar achter de brug een watersportvereniging en woonboten liggen, zal dat in de nieuwe haven van Roosendaal voorlopig niet het geval zijn, zegt Kriesels. “Voorlopig gaan we ons concentreren op sloepen en aanlegplaatsen. Als er veel interesse is, kunnen we in de toekomst nog altijd kijken naar een dergelijk plan.