Bergen op Zoom

Crazy Little Things eert Freddie Mercury in nieuwe theatershow

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Een nieuwe theatershow over Freddie Mercury is donderdagavond voor het eerst te zien in theater De Maagd in Bergen op Zoom. Met muziek en beeld staat de band Crazy Little Things stil bij het bewogen leven van de Queen-zanger.

Muziekjournalist Jean-Paul Heck is drummer van de band. “Wij eren de muzikale nalatenschap van Queen op een volstrekt eigen manier. Geen pakjes, geen opplaksnorren, niets van dat alles. Daarnaast vinden wij het te makkelijk om alleen het gevierde repertoire van een band of artiest te spelen. Wij willen het publiek ook iets meegeven.”

Zoektocht

Met hun eerste theatershow Queen: The Story deed Crazy Little Things de afgelopen twee jaar ruim 50 theaters in Nederland aan. Voor deze show reisde Heck af naar Engeland om daar persoonlijke vrienden en collega’s van de in 1991 overleden Mercury te spreken. “Dat was een mooie zoektocht en wij zijn uiteindelijk uitgekomen bij Eddie Howell en Peter Straker. Twee grote sterren in Engeland en mensen die heel close met Freddie hebben gewerkt.”

Howell scoorde in 1976 een megahit in Nederland met de song The Man From Manhattan. Een nummer dat door Mercury werd geproduceerd en waarop zowel Freddie als Queen-gitarist Brian May op meespelen. Peter Straker scoorde in 1977 een hit met Ragtime Piano Joe, een nummer dat door Mercury werd geproduceerd. “Peter Straker is één van de grootste musicalsterren van Engeland en was jarenlang heel close met Freddie. Sterker nog, hij was 15 jaar lang zijn beste vriend. Peter speelde zelfs mee in videoclips van de Queen-zanger”, zegt de drummer. Ook ging hij langs bij kenners en Queen-fans Leo Blokhuis en William Rutten.

Uitdagender

Tijdens de nieuwe theatershow The Freddie Mercury Story zal Crazy Little Things veel songs spelen die op het lijf van Mercury zijn geschreven. “De nieuwe show is duidelijk heel anders dan onze vorige theatershow: Queen: The Story. Het is volgens mij uitdagender en bevat veel interessante elementen voor zowel de echte Queen-fans als de gemiddelde theaterbezoeker. Mensen zullen verrast zijn.”

The Freddie Mercury Story door Crazy Little Things zal vanaf 26 oktober door het land toeren. Kaarten zijn te koop via de Nationale Theaterkassa of via de theaters. De complete speellijst is te vinden op www.thecrazylittlethings.nl.

Lees ook: Queen tribute band Crazy Little Things op tournee door Nederland